BLOG

DOMŮ
BLOG
Jak si vybrat připojení?

Jak si vybrat připojení?

V tomto článku se dozvíte, jaké jsou základní typy připojení a jak si vybrat to, které vám bude nejvíce vyhovovat. Pak můžete zamířit na naše stránky a v konfigurátoru služeb si vyberete. V případě jakýchkoliv nejasností se můžete obrátit na číslo 518 123 909 a my vám pomůžeme s výběrem.

Sto uživatelů sto připojení

Na začátku je třeba si ujasnit, jakým uživatelem vlastně jste a jaká máte od připojení očekávání.
Chcete pouze běžně procházet internet, prohlížet fotky, dělat nějaké věci do práce? Na to nepotřebujete nejdražší balíček, stačí něco ze střední kategorie.
Chcete však hrát online hry, popřípadě sledovat online videa v dobré kvalitě a s vysokým rozlišením, například přes streamovací služby Netflix, Amazon Prime a další? To už byste se měli rozhlížet po vyšší rychlosti. Čím vyšší rychlost, tím více možností na internetu máte a týká se to hlavně rychlosti načítání, kvality zobrazení a celé řady dalších parametrů.
Pokud internet potřebujete k práci, například ke streamování, nahrávání většího obsahu, tak si musíte hlídat také rychlost uploadu, což je tok dat směrem od vás.

Dva druhy připojení

Všechny druhy připojení se dají rozdělit do dvou skupin. Je to bezdrátové a kabelové, tedy optické připojení.

Bezdrát

Bezdrátové připojení cestuje vzduchem, největší síla této připojovací metody je v její flexibilitě. Je to připojení, které chytíte všude, nejste tedy odkázáni na kabelové vedení poskytovatele.
Tuto technologii neustále vylepšujeme, budujeme nové a výkonnější vysílače, které k vám doručí bezdrátové připojení nové generace. A když náhodou nastane nějaký problém, tak jej okamžitě vyřešíme.
Nabízíme několik různých tarifů, doporučujeme se před jejich výběrem zamyslet, jak moc chcete internet využívat. Pokud si třeba jednou za čas otevřete e-mail, nesledujete příliš videa, prostě internet využíváte spíš z potřeby, než že byste na něm trávili více času, určitě využijete základní tarif. Pokud však chcete prostřednictvím internetu pracovat, sledovat video obsah, nebo hrát hry, doporučujeme co nejvyšší tarif, abyste si internet mohli užít v jeho čisté kráse.

Optika

Optické připojení je technologický velikán současné doby, nic jiného si na něj neškrtá.
Ani náš bezdrát, a to je co říct.
Je to připojení nové generace.
Poskytuje bezkonkurenční rychlost (až 1 000 Mb/s), stabilitu a možnost internetové TV v čisté HD kvalitě. Jedinou nevýhodou optického připojení je jeho závislost na kabeláži, která se musí fyzicky natáhnout do dané lokality, narozdíl od bezdrátu se tedy optická technologie nedostane všude. Nebojte se však, naši síť neustále rozšiřujeme. A když už má vaše nemovitost možnost optického připojení, tak stoupá její cena!

U optiky je každý tarif silný, včetně toho základního, kdy optické připojení proudí kabelem do sklepu domu do zařízení, které se jmenuje switch. Pokud používáte internet na více připojeních a hrajete hry, tak je pro vás nejlepší střední tarif. Pro internetové veterány, kteří potřebují super rychlé připojení pro streamování obsahu, nebo vytíží více zařízení, je zde nejvyšší tarif s rychlostí až 1 000 Mb/s. V případě tohoto tarifu vede optický kabel až do routeru u vás doma.
Jestli víte, že chcete hrát online, stahovat a posílat data a třeba se dívat na HD televizi, určitě investujte do optiky. Vlastně do ní investujte i v případě, že chcete internet používat jen tak. Nic lepšího není.

Naše nabídka

U nás najdeře řadu tarifů všech cenových kategorií, určitě si vyberete řešení nejlepší pro vás. Před výběrem tarifu prosíme o zjištění, zda jsou ve vaší lokalitě naše služby dostupné. Stačí zadat adresu a stránka vám odpoví. Kdybyste si nevěděli rady s tím, jaký tarif se pro vás hodí, tak nám zavolejte na 518 123 909, nebo pošlete zprávu na adresu info@net-connect.cz.

Chcete vědět více o naších technologiích?
CHCI OBJEVOVAT
crossmenu